Du kanske inte vet om det, men det är fullt möjligt att du redan har ett hyfsat bra program för transkribering installerat i din dator. I VLC media player finns några av de viktigaste funktionerna för att få upp en bra hastighet i din transkribering.

Så här gör du

Transkribera med VLC media player

Transkribera med VLC media player

Ladda ner programmet på https://www.videolan.org/vlc. StartaVLC media player och välj verktyg/inställningar. Sedan väljer du kategorin Kortkommandon. Under kortkommandon finns det tre kolumner. Det är viktigt att du skiljer på kolumnerna Kortkommandon och Globalt. De kortkommandon som skapas under Globalt blir kortkommandon som fungerar även när andra program är i fokus medan det som skapas under Kortkommandon bara fungerar när VLC är i fokus. Genom att skapa kortkommandon i Globalt så kan du använda VLC:s kortkommandon när exempelvis din ordbehandlare är aktiv. VLC:s ljuduppspelning och kortkommandon fungerar i bakgrunden och behöver inte ens synas på skärmen medan du arbetar med din transkribering.

Transkribera med VLC media player

Transkribera med VLC media player

Scrolla fram till raden “Meddellångt hopp bakåt” och dubbelklicka till höger, i kolumnen Globalt. Välj sedan det kortkommando som du vill ha för att backa några sekunder, i detta fall valde vi F4. Skapa sedan några andra lämpliga kortkommandon, exempelvis för att paus/start, ändra hastighet eller annat som är viktigt när du transkriberar. Spara och starta om VLC media player. Sedan är det bara att börja skriva i din ordbehandlare samtidigt som du kan styra VLC:s kortkommandon i bakgrunden.

Lycka till med din transkribering!

Categories: Transkribera

Related Posts

Transkribera

Tips för högre inspelningskvalitet

Våra bästa tips för högre inspelningskvalitet.

Transkribera

Går det att transkribera sig allmänbildad?

I dag bloggar en av våra transkriberare, Anton, om hur transkriberingsjobbet har gjort honom mer allmänbildad. Går det att transkribera sig allmänbildad? Jag tycker om att lära mig nya saker och konstant testa mina kunskaper. Read more...

Transkribera

Roliga ämnen att transkribera

Vi tycker det är så roligt att transkribera, bland annat för att vi blir så allmänbildade. Även om vi på grund av sekretessen inte kan prata öppet om all kunskap som vi insuper, så inser Read more...