Kan det bli billigare att göra det själv?

Ibland kan det vara billigare att transkribera själv istället för att anlita ett företag för att transkribera. Om er verksamhet har ett kontinuerligt behov av transkribering och behovet är ungefär lika stort hela tiden, då kan det till och med vara lönsamt för er att själva anställa en person som på heltid eller deltid jobbar med att göra era transkriptioner. Har ni turen att hitta en person som är självgående och som har jobbat mycket med transkribering så är det en perfekt lösning. Om ni bara jobbar tillfälligt med transkribering så kan det också vara lönsamt att göra det själva, förutsatt ni själva är duktiga på att transkribera. Ett tangentbord för knappt under tusen kronor, en transkriberingspedal och en bra mjukvara, sen är det bara att sätta igång. Vill du höra extra noggrant och slippa huvudvärk så köper du ett par grymma hörlurar också.

Hur gör vi det bäst själva?

Se till att avsätta tid för transkribering. Det går inte att skriva 20 minuter här och 15 minuter där, du behöver ha mycket ostörd tid. Innan du börjar bör du fundera igenom hur noggrann transkriberingen behöver vara. Det är onödigt att lägga tid på att skriva ner alla mm, öh och stakningar, ifall det inte är nödvändigt för materialets användning. Sen är det bara att låta fingrarna mata på och se hur transkriberingen av din intervju växer fram.

Klicka här för att läsa om hur du kan används VLC media player i din transkribering

Lycka till med din transkribering!

Categories: Transkribera

Related Posts

Transkribera

Filmen om Transkribera Mera

En kortfilm som beskriver vår tjänst på 50 sekunder.

Transkribera

God jul och gott nytt år!

Ännu ett transkriberingsår lider mot sitt slut. Vi på Transkribera Mera vill tacka alla våra kunder och transkriberare för ett bra år och vi ser positivt på vårt fortsatte arbete nästa år!

Transkribera

Ompussling på hemsidan

Vi fattar att de flesta av våra kunder inte är inne på hemsidan och kollar hela tiden. Men nu har vi i alla fall gjort om den lite grann. Den långa förstasidan har blivit aningen Read more...