Hur lägger vi upp våra transkriberingspass?

Eftersom vi jobbar hemifrån och kan lägga upp vår arbetsdag som vi vill finns det risk för att man sprider ut arbetet över hela dagen. Vissa gillar att ha det på det viset, att gå och pyssla lite hemma, och emellan varven sätta sig ner och jobba intensivt en halvtimma eller timma. Andra gillar inte att det känns som att arbetet tar upp hela dagen trots att man bara får betalt för de fyra timmar man faktiskt jobbat.

Hur viktigt är disciplinen?

Det svåraste för de flesta är nog disciplinen. Om man hela tiden är hemma och kan göra som man vill finns det massor med distraktionskällor. Man fastnar lätt med något annat och inser snart att pausen som bara skulle vara en kvart blev två timmar. Det blev helt enkelt alldeles för spännande att titta på Hem till gården, och plötsligt är klockan redan två på eftermiddagen och man har bara jobbat en av fyra timmar. Fortsätter dagen så här kan klockan bli tio på kvällen innan man jobbat klart. Som motpol finns det de av våra medarbetare som sitter fyra timmar på raken. Detta är förstås två ytterligheter, och de flesta hamnar nog någon stans mitt emellan på skalan.

För de som har svårt med disciplinen funkar den förstås som bäst när man inte har något val. Om man går sista terminen på högskolan och måste skriva på C-uppsatsen klockan 13 har man inte mycket annat val än att gå upp klockan sju på morgonen, jobba en timma i taget, med max en kvarts paus.

Och pauserna då?

Med ett så stillasittande och monotont jobb blir pauser jätteviktigt. Kroppen slits av att sitta stilla och göra samma rörelser på tangentbordet om och om igen. Ögonen blir trötta av att sitta som fastklistrade på skärmen timme ut och timme in. Hjärnan och öronen behöver vila från det konstanta ljudflödet.

Var tjugonde minut sägs det att man ska ta ögonen från skärmen och fokusera på en punkt minst sex meter bort. Om man samtidigt ställer sig upp och sträcker lite på kroppen så kan det göra gott.

Related Posts

Transkribera

Mer om hur vi jobbar med sekretess

Idag bloggar vår kollega Ellinor om hur vi jobbar för att hela tiden uppnå högsta möjliga sekretess, så att våra kunder och de som blir intervjuade, ska kunna känna sig trygga med att ge materialet Read more...

Transkribera

Hur transkriberar ni på engelska?

Transkribera Mera erbjuder samma pris för transkribering på svenska och engelska. Du betalar aldrig mer än 1500 kr per ljudtimme. Våra kostnader för transkribering på dessa språk är ganska likvärdig då vi har personal med Read more...

Transkribera

En vanlig dag i en transkriberares liv

Vad dagen har att erbjuda På måndag morgon loggar jag in på portalen och kollar hur min vecka ser ut. Jag har tur: det verkar som att jag har ganska jämn fördelning arbete ända fram Read more...